Studio Adinda | About
Dutch designstudio, focused on the relationship and interaction of humans with nature Founded by Adinda de Kousemaeker
72
page-template-default,page,page-id-72,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Adinda de Kousemaeker is een Nederlandse ontwerpster en kunstenaar, geboren op 14 maart 1995 te Gapinge, Zeeland. Na de middelbare school doorliep ze een opleiding voor Ruimtelijk Vormgeving en Presentatie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam (GLR). Hierop volgde de bachelor opleiding Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Gedurende haar opleidingen is haar aandacht zich steeds meer gaan richten op de relatie en interactie van de mens met de natuur.

‘Ik kan me de zomers uit mijn jeugd goed herinneren. Klimmen en klauteren in de tuin en gigantische hutten timmeren in de bomen. Zandkastelen bouwen aan de vloedlijn, vlotten maken aan het Veerse meer en fietsen door de polder met frisse tegenwind. Ik was constant in interactie met de natuur.‘

Hieruit moet haar fascinatie voor de natuur zijn voortgekomen, die een voortdurende bron van inspiratie vormt voor de projecten waar zij aan werkt. 

 

Artist Statement

We raken steeds meer vervreemd van de natuur. We hebben geen idee hoe ons voedsel groeit, epileren ons lichaam en vinden het vanzelfsprekend dat water uit de kraan komt.

Adinda de Kousemaeker onderzoekt, door middel van verschillende media, onze relatie ten opzichte van de natuur. Hoe kunnen we meer empathie voelen voor onze aarde en voor de dingen die gevoelsmatig ver van ons af staan? 

Adinda streeft ernaar om haar bewondering en verwondering voor de mechanismen en organisatie van de natuur, die wij voor lief nemen, over te brengen. Ze wil met haar werk empathie en respect voor de natuur proberen aan te wakkeren en ons aanmoedigen onze relatie met de natuur te heroverwegen.

 

Portret_Adinda